drop down meni/menu selekcija

Kontakt:

(+387) 062 298 568

Dubinsko čišćenje tepiha

pranje ciscenje tepiha tepisi dubinsko


Kako mi radimo i šta trebate vi?

Tepisi se preporučuju na dubinsko zato što pranje sa usisavačem neće oštetiti vaš tepih kao što bi pranje pod pritiskom, ali dubinskim čišćenjem se ne mogu prati sve vrste tepiha a to je takozvani čupavi tepih koji je previše gust za naš usisivač i nije ga moguće oprati. Preporučujemo samo nove tepihe koje ne želite oštetiti pranjem pod pritiskom.
Evo kako peremo tepihe:


 1. Nanosimo tečnost posebno namjenjenu za pranje tepiha zajedno sa tečnosti koja je namjenjena za izvlačenje zaprljanosti na površinu.

 2. Uzimamo četku i ribamo komplet tepih da bi sve bilo u pjeni koja je spremna za usisavati.

 3. Sipamo pet litara vruće vode u usisivač i sapiremo tepih sve dok ne bude kompletno čist.

 4. Na kraju vi birate koji miris želite da primjenite kako bi vaš namještaj mirisao svježe dugo vremena(sve naše tečnosti već imaju miris ali ne traju duže od jednog dana).

 5. Uzeti u obzir da čišćenje se ne vrši uvijek na isti način ovo je samo kako bi vas upoznali sa procesom da znate šta otprilike treba očekivati.

Šta vi trebate pripremiti prije našeg dolazka?


Od vas je potrebno:

 • Vruća voda kako bi se namještaj brže i bolje oprao
 • Pristup struji za usisivač
 • Po mogućnosti oslobodite prostor oko željenog tepiha kako bi se mi lakše kretali.


  Zašto čistiti tepihe?

  Dubinsko čišćenje tepiha je usluga koja se najmanje zahtjeva a ne znate da je ona takođe bitna. Tepih većinom vremena je najzaprljaniji dio namještaja a on se toliko ne primjeti, količina bakterija koje se nalaze na tepihu je ogromna.
  Bakterije se najviše donose sa obuće na kojoj se stvara velika količina bakterija koju mi na stopalima donosimo na tepih svaki puta kada prođemo a znate i sami koliko puta prolazite preko njega, što sve ostaje na njemu.
  Tako da vaš tepih ne bi trebali zanemariti ako ne želite da vaš dom bude pun bakterija.