drop down meni/menu selekcija

Kontakt:

(+387) 062 298 568

Dubinsko čišćenje namještaja

pranje namjestaja usluga ciscenja dubinskog


Kako mi radimo i šta trebate vi?

Dubino ima dosta iskustva, isporbali smo razne tehnike pranja u toku od dvije godine a sada smo došli do one što najbolje radi. Ovako izgleda postupak po redu:


  1. Nanosimo prvo tečnost koja izvlači svu zaprljanost na površinu i omekšava za usisavanje.

  2. Uzimamo četku i stavljamo posebnu tečnost koja uništaje zaprljanosti dovedene na površinu i olakšava proces usisavanja pogotovo kod teško zaprljanih, gdje na površinama se formira izgled poput blata.

  3. Ubajucemo pet litara vruće vode u usisivač sa prirodnom tečnosti koja formira veliku količinu pjene i kupi sve te naslage, usisajemo sve dok ne bude potpuno čisto.

  4. Nakon usisavanja prelazimo dezinfekcionim sredstvom koje ubija sve bakterije koje su preživile naše tečnosti da ne bi došlo do neprijatnih mirisa.

  5. Na kraju vi birate koji miris želite da primjenite kako bi vaš namještaj mirisao svježe dugo vremena(sve naše tečnosti već imaju miris ali ne traju duže od jednog dana).

  6. Uzeti u obzir da čišćenje se ne vrši uvijek na isti način ovo je samo kako bi vas upoznali sa procesom da znate šta otprilike treba očekivati.

Šta vi trebate pripremiti prije našeg dolazka?


Od vas je potrebno:

  • Vruća voda kako bi se namještaj brže i bolje oprao
  • Pristup struji za usisivač
  • Po mogućnosti oslobodite prostor oko željenog namještaja kako bi se mi lakše kretali.


    Zašto čistiti namještaj?

    Dubinsko čišćenje kućnog namještaja je jedna od najtraženijih usluga do sada i to ne bez razloga, jer na namještaju provodimo većinu svog vremena što uzrokuje zaprljanje zbog dosta faktora kao:    •       Stanice mrtve kože koje spadaju na površinu i sa vremenom idu sve dublje u vaš namještaj što formira izgled blata na površini.
      Također tokom kontakta sa namještajom dolazi do dizanja mrtvih tkiva kože (to se može vidjeti kada je sunčano u prostoriji pa pri sjedanju diže se i vidi kako pluta ispred vas) koja vi uzdišete a ona mogu biti veoma štetna za zdravlje vaših pluća, ukoliko se uzdiše u velikim količinama čak može biti kancerogeno.


    •       Unošenje prašine, blata i drugih elemenata sa spoljašnjih sredina.
      Koliko puta ste bili na javnim mjestima kao što su parkovi, autobuske stanice, šoping centri itd. i odlučite sjesti na neku klupicu u blizini kako bi malo odmorili ili kada izađete u čaršiju na piće pa sjedete u neki restoran ili kafić, na takvim površinama se nalazi toliko zaprljanosti što je gotovo pa nezamislivo.
      Tkiva mrtve kože hiljade ljudi, raznovrsne bakterije kao i zaprljanosti iz tko zna kakvih sredina i sve to se donosi na jedno mjesto gdje vi sjedite i sve te bakterije i zaprljanosti donosite doma na svoj namještaj koji se smatra čistim.


    •       Mrlje, prosipanje tekućina koje nikada niste mogli da obrišete bezobzira koliko se trudili, tvrdokorne mrlje mogu uzimati nepotrebnu pažnju i činiti vaš namještaj neurednim, pa imamo dobre vijesti, mi imamo tekućine koje su specijalno namjenjene za uklananje tvrdokornih mrlja koje se koriste pored dubinskog čišćenja i vi nećete morati više da ih gledate.


    •       Neugodan miris,to je još jedan faktor zbog kojeg se čisti namještaj.
      Ponekad čak i ako probate da namirišete svoj namještaj on kroz par dana opet počinje da pruža ružan miris, to je zato što vaš namještaj je unutra zaprljan i pun bakterija koje izazivaju taj miris i koliko god vi mirisali i prali sa vana on neće prestati sve dok se ne opere dubinski.
      Mi imamo ponudu raznovrsnih mirisa koje stavljamo poslije pranja kako bi vaš namještaj što bolje i duže mirisao.