drop down meni/menu selekcija

Kontakt:

(+387) 062 298 568

Dubinsko čišćenje automobila/vozila

slika usluge automobila pranje dubinsko ciscenje auta kola


Kako mi radimo i šta trebate vi?

Dubino je najviše eksperimentisao sa automobilima jer oni nisu jednostavni kao namještaj, na njima se može dosta pozabaviti. Tako da smo našli odlične načine da se pobrinemo za vaš auto kako bi bio u odličnom stanju. U autu peremo sjedišta, gepek, sve tapacirume, i peremo plastiku. To znači peremo komplet auto unutrašnje strane i evo kako:


  Sjedišta

 1. Nanosimo tečnost na sjedišta automobila koja izvlači svu zaprljanost na površinu i omekšava za usisavanje.

 2. Uzimamo četku i stavljamo posebnu tečnost na sjedišta koja uništaje zaprljanosti dovedene na površinu i olakšava proces usisavanja pogotovo kod teško zaprljanih, gdje na površinama se formira izgled poput blata.

 3. Ubajucemo pet litara vruće vode u usisivač i usisajemo sve dok ne bude potpuno čisto.

 4. Nakon usisavanja prelazimo osvježivačem koji ubija sve bakterije koje su preživile naše tečnosti da ne bi došlo do neprijatnih mirisa i ostavlja svoj neodoljiv miris.

 5. Radimo i kožna sjedišta koja se prelaze posebnim univerzalnim čistačem i četkom zatim se samo obriše krpom od mikrovlakana.

  Tapacirumi

 • Kod tapaciruma prelazi se sa većom koncentracijom Dubino šampona ili se univerzalno nanosi na četku i briše krpom što neće stvoriti veliku vlažnost na tapacirumima i neće uzrokovati izbočine na njima.


  Plastika

 1. Plastiku prelazimo Dubino univerzalnim čistačom koji pomoću četke vadi zaprljanosti na površinu.

 2. Krpom brišemo detaljno svaki dio na kojem je nanesen čistač i vaša plastika izgleda kao nova.

 3. Ukoliko želite nanosi se sprej za sjaj plastike što činu završnio dio čišćenja i vaše auto izgleda bolje nego ikada

 4. Na kraju vi birate koji miris želite da primjenite kako bi vaš automobil mirisao svježe dugo vremena(sve naše tečnosti već imaju miris ali ne traju duže od jednog dana).

 5. Uzeti u obzir da čišćenje se ne vrši uvijek na isti način ovo je samo kako bi vas upoznali sa procesom da znate šta otprilike treba očekivati.

Šta vi trebate pripremiti prije našeg dolazka?


Od vas je potrebno:

 • Pristup struji za usisivač
 • Vruća voda kako bi se sjedišta brže i bolje oprala
 • Da sklonijete sve iz auta što bi moglo smetati (deke, odjeća, kutije i slično).
 • Da se sklonije sva elektronika i stvari koje bi mogle naštetiti od vode.

 • Zašto čistiti automobil/vozilo?

  Dubinsko čišćenje automobila/vozila je ono što morate probati barem jednom pa da iskusite taj osjećaj vožnje u potpuno čistim autu. Ne želim preveličavati ali je stvarno poseban i elegantan osjećaj znati da ste sjeli u čisto vozilo, čak i ako je ono starije osjeća se kao da ste ga kupili iz fabrike prošle godine.


  • Automobil se danas koristi svaki dan tako da stalno ulazimo i izlazimo iz njega što ga čini zaprljanijim svaki dan.

  • Mi preporučujemo barem jednom godišnje da se radi dubinsko auta ako ne i više ukoliko se krećete po zaprljanijim mjestima.

  • Tako malen prostor ne smije da bude puno zaprljan i pun prašine, zatvoreni smo u malom prostoru i sva prašina koja se digne ili stanice mrtve kože kada izađu iz sjedišta idu direktno u naša pluća, čak i ako ne provodimo tu dugo vremena opet može biti štetno gledajući koliko puno se može zaprljati.

  • Sjedišta se mogu zaprljati čak više nego namještaj u kući jer inače su napravljena od materijala koji svu prašinu koju vi malo prebrišete uzima unutra.