drop down meni/menu selekcija

Blog

Zašto trebamo raditi dubinsko čišćenje?

Ako mislite da dubinsko čišćenje je luksuz koji se radi samo zbog izgleda namještaja onda se varate, jer ne samo da je ružno pogledati zaprljani namještaj već on može biti štetan i za vaše zdravlje.

slika ciscenja zasto treba cistiti dubinsko

Dubinsko čišćenje je potreba a ne luksuz. Ukoliko mislite na svoje zdravlje i brinete se o sebi i svojim bliskima nećete negirati čistoću svakodnevnih predmeta koji se nalaze oko vas. Takvi predmeti mogu da budu veoma štetni vašim plućima naročito vaš namještaj koji upija svu prašinu i sve elemente koji se nalaze u blizini. Uzdisanje takvih elemenata može čak biti kancerogeno u velikim količinama, tako da ukoliko ste osoba sa razumom i netko što brine o svom zdravlju znate da je dubinsko potreba svakog tko posjeduje namještaj ili automobil.

Evo zašto bi vi trebali redovno da čistite svoj namještaj:

  • Stanice mrtve kože koje spadaju na površinu i sa vremenom idu sve dublje u vaš namještaj što formira izgled blata na površini. Također tokom kontakta sa namještajom dolazi do dizanja mrtvih tkiva kože (to se može vidjeti kada je sunčano u prostoriji pa pri sjedanju diže se i vide malo veći oblici prašine kako plutaju ) koja vi uzdišete a ona mogu biti veoma štetna za zdravlje vaših pluća, ukoliko se uzdiše u velikim količinama čak može biti kancerogeno. Ovo je jedan od glavnih faktora koji morate razmisliti jer je najviše štetan.

  • Unošenje prašine, blata i drugih elemenata sa spoljašnjih sredina. Koliko puta ste bili na javnim mjestima kao što su parkovi, autobuske stanice, šoping centri itd. i odlučite sjesti na neku klupicu u blizini kako bi malo odmorili ili kada izađete u čaršiju na piće pa sjedete u neki restoran ili kafić, na takvim površinama se nalazi toliko zaprljanosti što je gotovo pa nezamislivo. Tkiva mrtve kože hiljade ljudi, raznovrsne bakterije kao i zaprljanosti iz tko zna kakvih sredina i sve to se donosi na jedno mjesto gdje vi sjedite i sve te bakterije i zaprljanosti donosite doma na svoj namještaj koji se smatra čistim.

  • Mrlje, prosipanje tekućina koje nikada niste mogli da obrišete bezobzira koliko se trudili, tvrdokorne mrlje mogu uzimati nepotrebnu pažnju i činiti vaš namještaj neurednim, pa imamo dobre vijesti, mi imamo tekućine koje su specijalno namjenjene za uklananje tvrdokornih mrlja koje se koriste pored dubinskog čišćenja i vi nećete morati više da ih gledate.

  • Neugodan miris,to je još jedan faktor zbog kojeg se čisti namještaj. Ponekad čak i ako probate da namirišete svoj namještaj on kroz par dana opet počinje da pruža ružan miris, to je zato što vaš namještaj je unutra zaprljan i pun bakterija koje izazivaju taj miris i koliko god vi mirisali i prali sa vana on neće prestati sve dok se ne opere dubinski. Mi imamo ponudu raznovrsnih mirisa koje stavljamo poslije pranja kako bi vaš namještaj što bolje i duže mirisao.